Přípravka

Tréninková skupina přípravka je určena pro děti ve věku 7 až 11 let. Hlavní náplní skupiny je všeobecný sportovní rozvoj se zaměřením na biatlon. Tréninky máme 2x až 3x týdně v průběhu školního roku. Pravidelně sportujeme v pondělí a ve středu odpoledne a někdy přidáváme páteční střelecký trénink. V průběhu jara a léta se účastníme regionálních biatlonových závodů a na podzim a v zimě těch běžeckých a lyžařských (pro sportovce takto mladého věku se aktualné zimní biatlonové závody neorganizují).

Co tedy s dětmi trénujeme ?

    • běh a to jak po svých, tak ten na lyžích
    • základy atletiky a gymnastiky
    • biatlonovou střelbu se vzduchových a laserových pušek
    • jízdu na kolečkových bruslích
    • jízdu na horském kole
    • obratnost

Co děti k těmto tréninkům potřebují ? Začnemě tím co nepotřebují a to jsou flinty. Vše kolem biatlonové střelby zajístíme. Na rodičích je pak zbytek, což na letní sezonu znaméná kolečkové brusle a horské kolo. No a na zimu pak samozřejmě běžky a to ty na klasiku. Doporučujeme „skiny“ a ne hladké klasičky, které se musí stále mazat a ani ne šupinky, které moc nejedou. S výběrem a nákupem Vám radi pomůžeme a je i velká šance něco podědit po těch starších.

Tréniková skupina je organizována ve spolupraci s MDDM Ostrov, kterému tímto děkujeme za podporu. Zápis dětí na biatlon probíha vždy na začátku školního roku právě přes MDDM a kroužek biatlonu. Nicméně pokud toto propásnete, neváhejte kontaktovat klub kdykoliv na adrese biatlon@bk-ostrov.cz